• Flexibiliteit : omdat ik als zelfstandig kraamverzorgende geen rekening hoef te houden met werkroosters, schema’s en andere organisatorische of CAO gebonden beperkingen kan ik mijn zorg veel ruimer en op maat inzetten voor “mijn gezinnen” De ene dag een uurtje korter, de andere dag een uurtje langer, half dagje omdat dat beter uitkomt, alles is bespreekbaar. De enige externe partijen waar we rekening mee moeten houden is jullie verloskundige en de door jullie gekozen zorgpolis/zorgverzekeraar. 
  • Wegens nog steeds oplopende tekorten aan kraamverzorgenden en de toenemende vraag naar kraamzorg moet ik van mijn (toekomstige) cliënten enige flexibiliteit vragen. Voor 2023 en 2024 zijn de bepaling van de zorgverzekeraars voor het ontvangen en verlenen van kraamzorg dusdanig aangepast dat ook van de zelfstandig werkende kraamverzorgenden gevraagd kan worden om meer dan één gezin in zorg te nemen op de door hun gewerkte dagen. Voor 2025 verwacht ik dat de zorgverzekeraars deze bepaling wederom zullen handhaven. Voor mij persoonlijk is werken in twee gezinnen op één dag geen probleem, maar ik vind wel dat mijn (toekomstige) cliënten dit vooraf moeten weten. De zorg voor moeder en kind en het begeleiden bij het voeden is altijd gewaarborgd, net als de zorg voor het sanitair. Het ondersteunen bij het overige huishoudelijke werk en de zorg voor oudere kindjes in het gezin zal in deze gevallen door de partner en/of overige familie verzorgd moeten worden. Het kan dus gebeuren dat je, ook al zou je 49/45 uur kraamzorg vergoed kunnen krijgen, je in werkelijkheid helaas tóch een paar uur minder kraamzorg zult krijgen. Indien de (medische) situatie voor moeder en/of kind dit vereist dan zal er uiteraard altijd maximale zorg of zoveel mogelijk zorg geleverd worden, eventueel met hulp van een collega (ZZP) kraamverzorgende. Ik streef ernaar om altijd de maximale zorg uren te leveren, maar ik reken op medewerking en begrip van mijn cliënten als dit niet mocht lukken.
  • Een aantal van mijn cliënten welke zich (te) laat aanmelden schrijf ik soms toch nog in voor "minimale kraamzorg" Hetgeen betekend dat je als de baby geboren is in ieder geval voor de eerste 8 dagen tussen de 3 uur kraamzorg op een dag krijgt, en alleen méér kraamzorguren indien het op dat moment mogelijk is. De mogelijkheid tot deze vorm van inschrijven is voor mij afhankelijk van o.a. je woonlocatie, je plaats van bevallen en je gezinssituatie. Indien jouw inschrijving een minimale inschrijving betreft dan hebben we daar vooraf al over gesproken en ben je daarvan op de hoogte voordat je je bij mij inschrijft.
  • Gezien bovenstaande zal ik in verband met praktische overwegingen geen nieuwe kraamzorgcliënten meer aannemen welke buiten Rotterdam wonen.
  • Kraamzorg Carolyn behoudt zich te allen tijde het recht voor om van bovenstaande af te wijken indien persoonlijke omstandigheden van Carolyn of de cliënte daartoe aanleiding geven. 

Rosanne over Carolyn  "Wij zouden iedereen een Carolyn gunnen als kraamzorg!"